Nigahi Soykan İlkokulu Tarihçesi

26.10.2015 5113

Nigahi Soykan İlkokulu Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde bulunmaktadır.  Bölgemizin yerleşime açılması 1980'li yılların sonlarına doğru olmuştur. Bu yıllarda ortaya çıkan okul ihtiyacına hayırsever iş adamlarımızdan Nigahi  SOYKAN'ın çocukları cevap vermişler ve okulumuzun 5 derslikli küçük binasının yapımına katkıda bulunmuşlardır.

1990 yılında 5 öğretmen 1 Müdür kadrosu ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamışlardır. İlerleyen yıllarda nüfusun artması ile birlikte okul binamız ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir.

1993-1994 öğretim yılında devletimiz tarafından yapılan 28 derslikli ikinci bina faaliyete geçmiştir. 1994 yılından 1996 yılına kadar Selçuklu Lisesi  misafir okul olarak okulumuzun 12 dersliğini kullanmış ve eğitim – öğretim faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

1996-1997 öğretim yılında ilkokulların ilköğretime çevrilmesi ile Selçuklu Lisesi başka bir okula taşınmış binanın tamamı okulumuza kalmıştır.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında 4+4+4 uygulaması ile okulumuz İlkokul statüsüne geçmiştir. Okullların dönüştürülmesi çerçevesinde, okulumuz AGİAD(Adana Genç İşadamları Derneği) Ortaokulu ile eşleştirilmiştir. Okulumuzdaki Branş öğretmenleri AGİAD´a geçmiş, AGİAD´daki sınıf öğretmenleri ise okulumuza gelmiştir.

Okulumuzun İdari Personeli

1. Süleyman AVCI        Okul Müdürü