GELECEĞİN KAHRAMANLARI PROJESİ

Okulumuz öğretmeni Fikreti Füsun AVAN ın koordinatörlüğünde GELECEĞİN KAHRAMANLARI PROJESİ okulumuzda uygulanmaktadır.

Öğretmenimiz Fikreti Füsun AVAN GELECEĞİN KAHRAMANLARI PROJESİ nin genel amacı ile ilgili olarak;

Projemiz 6-10 yaş grubu öğrencilerine ilgi,yetenek,değer ve kişilik özelliklerini tanımalarına erken yaşta yardımcı olmayı amaçlamaktadır.Meslek ve mesleklerin gerektirdiği becerilerin ilkokul çağı çocuklarında çok fazla önemsenmemesi bir eksikliktir. Birçok ilkokul çağı öğrencisi ilgi,yeteneklerinin farkında değil.İş ve meslekler konusunda yeterli bilgiye sahip değillerdir.Projemiz öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri, kişilik özelliklerini tanımaları ve ilgilerini geliştirmeleri amacıyla gerekli görülmüştür. Proje ile öğrenciler kişilik özelliklerini,bireysel farklılıklarını tanıyacak, üst öğrenim kurumlarında ne tür bir işleyiş olduğunu görecek,burs ve olanaklar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.Öğrencilerde teknoloji,bilim,spor,sanat,müzik alanlarına yönelimlerini keşfetmelerini sağlayacaktır.İlgi ve yeteneğini keşfeden öğrenciler buna yönelik çevre imkanlarını tanıyacak destek alma fırsatı bulacaklardır.Öğrenciler meslekler hakkında bilgi sahibi olacak öz geçmiş yazmayı da öğreneceklerdir.Mesleki rehberlik kapsamında öğrenciler verimli ders çalışma,akademik başarıyı arttırma yöntem ve teknikleri hakkında bilgi ve beceri sahibi olacaklarıdır.Öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin oyun ve etkinliklerle öğrenciye aktarılması kalıcı bilgi oluşumunu sağlayacağını belirtti.

22.02.2024 218

22-02-202422-02-202422-02-2024